Värme del 2

KlimatKyl var på plats idag och installerade den nya kompressorn i hus A. Samtidigt såg de över temperaturregleringen och allt var inställt normalt. Pannan skickar ut 30 tradigt vatten till radiatorerna vilket gör att radiatorerna bör nå en temperatur på ca 25-26 grader.

Temperaturen har inte nåt så pass låga temperaturer så att pannan går i gång för fullt.

Ha en trevlig fredag!
Andreas

Värme

De senaste två veckorna har några medlemmar hört av sig angående värmen i lägenheterna.

Det jag har kunnat läsa mig in på angående värmesystemet i huset är att det ska finnas någon temperaturgivare i någon av lägenheterna samt en temperaturgivare utomhus. Värmepannan i huset ska reglera temperaturen allt eftersom temperaturen sjunker i lägenhet och utomhus.

När KlimatKyl är på plats för att laga kompressorns i Hus A har jag bett dom att även se över så att värmecirkulationen fungerar som den ska och även givarna. Det har redan gjorts en omfattande service så jag tror inte det är fel på hur systemet är inställt. Det har nog bara inte blivit kallt nog för att pannrummet ska gå på ordentligt.

Men jag har också försökt undersöka saken själv. Efter provmätningar (maghöjd) i min egen lägenhet  och temperaturen snittar 21 grader. Temperaturen vid golvet och fönstren sjunker något, vilket är fullt normalt, och hamnar 2-3 grader under uppmätt rumstemperatur.

Jag har även tittat på gasanvändningen under 2012 och 2013 och där ökar gasanvändningen lite under oktober, lite mer i november för att nå högst förbrukning i december – februari. Som vår användningen ser ut nu följer vi tidigare mönster.

Värmesystemet kan vara rätt inställt men p.g.a. tröghet i uppvärmningen hinner värmesystemet inte alltid med i den snabba temperaturväxlingen som sker utomhus. Vår- och höstövergångarna är jobbiga. Kraftig solstrålning dagtid och iskyla nattetid kan ge systemen spader.

Enligt socialstyrelsen så rekommenderas en inomhustemperatur mellan 20 och 23 grader där temperaturen inte får understiga 18 grader. Golvet får vara så kallt som 16 grader. Det går bra att göra egna provmätningar med en inomhustermometer. Man bör mäta på en höjd av ca 60cm, med minst en meter från närmsta yttervägg, fönster, ytterdörr eller minst 60cm från en innervägg.

Hälsningar
Andreas

 

Porttelefon

Porttelefon i hus A är ur funktion. För tillfället är koden 00000000 så att tidningsbud och posten har möjlighet att komma in. Malmö Låstjänst är kontaktad.

Redigerat:
Malmö Låstjänst var på plats idag den 22 oktober. Porttelefonen är sönder och det kan vara svårt att hitta reservdel. Får de inte tag på reservdel till en rimlig kostnad blir vi tvungna till att byta ut porttelefonen. Dörren är tillsvidare inte låst.

Hälsningar
Andreas

Spolning av avloppsstammar

Måndagen den 10/11 (v. 46) påbörjas arbetet med spolningen av avloppsstammar och avloppsrör. 1 arbetsdag per hus har de beräknat där arbetet per lägenhet förväntas ta ca 15-20min. Spolarna börjar på första våningen och arbetar sig uppåt i huset.

Hus A spolas den 10/11 och Hus B spolas 11/11.

Specifika tider per lägenhet aviseras så fort den informationen har kommit från Spolarna.

Hälsningar
Andreas

Port i hus A

Porten i hus A är för tillfället väldigt trög att öppna, samt att den stängs väldigt kraftigt. Det verkar som den elektroniska dörröppnare som sitter ovanför dörren har slutat fungera.

Malmö Låstjänst är informerad och kommer att serva dörren under torsdag eller fredag.

Uppdatering: Kahmel har reparerat dörren och den ska fungera som den ska nu.

Hälsningar
Andreas

Senaste nytt: Oktober 2014

Sammanfattning av senaste styrelsemöte

Nedan kan ni läsa en sammanfattning av vad som diskuterades under styrelsemötet söndagen den 5 oktober. Nästa styrelsemöte är preliminärt inbokat till den söndagen den 2 november kl. 18:00.

Gårdsfesten den 7 september

Ett stort tack till alla som hade möjlighet att vara med i förbättringen av carporten. Och ett stort tack till er andra som var med på grillningen och mötet. Vi var ca 40 medlemmar från 24 hushåll vilket jag tyckte var väldigt bra!

Ekonomi

Under v. 41 – 42 kommer styrelsen att lämna ut mer information om budgeten för 2015. Budgeten är än så längre preliminär och mer information kommer om förändringar som föreningen behöver göra.

Fastighetstvisten

Johanna Larsen har skickat in ett kravbrev till Hifab och vi väntar på svar. Senast i början av november ska vi ha fått ett svar från Hifab. Utifrån svaret från Hifab får vi sedan ta ställning till hur vi ska vidare i frågan. Mer information kan fås av ordförande.

Johanna Larsen meddelar även att det inte finns krav på att vi åtgärdar de fel som finns. Vilket vi måste ha i åtanke för eventuella beslut som fattas.

Fastigheten

  • Spolning av avloppsstammar och avloppsrör är fortfarande inplanerat till slutet av oktober början på november. Entreprenören har ännu inte återkommit med fasta datum.
  • Styrelsen hämtar in offerter för rensning av stuprör, målning av vindskenor samt fastsättning av lösa takpannor.
  • Styrelsen har även köpt in några reservhandtag till balkongdörrarna. Är det någon medlem som har handtag som börjat gå sönder, oftast att plastfästet har spruckit, så finns handtag att köpa till självkostnadspris av styrelsen för 190kr.
  • Slutförd service av pannrummen. Ett par delar har behövts bytas ut, bl.a. pump för varmvatten i hus A, samt avluftningsventiler i båda husen. Defekt kontrollkort har även behövts att bytas i hus B. Denna servicen har var extra kostsam för oss, ca 20tkr kostade service. Utöver det har även värmeväxlaren i hus A varit ur funktion. Detta p.g.a. kompressorn har gått sönder. I slutet av v. 43 beräknas reparationen av kompressorn att utföras. I och med detta kan vissa störningar förekomma.

Nya medlemmar

Styrelsen hälsar de nya medlemmarna, Jan och Gunilla Olsson (A204), Leif och Gunilla Hansson (A304) & Ulf Sjögren (B403), välkomna till föreningen.